Home

Achtergrond 186 bekeken laatste update:23 dec 2008

Supermarktomzet groeit 3 procent

VOORBURG – Nederlandse supermarkten hebben in november een omzetgroei van 3 procent geboekt. De speciaalzaken, zoals bakkers en slagers, boekten een omzetgroei van 2 procent. De groei werd onder meer veroorzaakt door een toename van het gemiddelde prijsniveau met 0,6 procent, terwijl 2,3 procent meer goederen werd verkocht.

Dat blijkt uit vanmorgen door het Centraal Bureau voor de Statistiek gepubliceerde cijfers. De foodsector kende daarmee een van de betere maanden van het jaar 2005. Het was voor het eerst sinds het begin van de prijzenslag dat het prijsniveau in een maand hoger lag dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit feit was al eerder gebleken bij de presentatie van de inflatiecijfers over november.

De foodsector deed het relatief slecht vergeleken bij de totale detailhandel. Alle winkels in Nederland samen boekten 4,6 procent meer omzet. Daarbij groeide de omzet van non-food-verkopers met 6,1 procent. Vooral modewinkels deden het uitstekend, terwijl ook woonwinkels een goede maand kenden. De prijzen in de non-food daalden met 1,3 procent, zo blijkt uit de cijfers.


Auteur: Joep Meijsen

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.