Home

Achtergrond 170 bekeken laatste update:23 dec 2008

Cora redt het niet

De rassenproef is uitgevoerd op de Proeftuin in het Belgische Rumbeke. Er is gezaaid op 28 maart 2003 in perspotten van 6 centimeter. Tot de opkomst heeft er vliesdoek over de potten gelegen. Op 14 april zijn de planten in een koude kas gezet en op 18 april uitgeplant. De plantdichtheid was 100 planten per are (130 x 77 centimeter). Er is geoogst tot 11 juli. De hieronder staande vruchtsortering is weergegeven in percentages van de categorieen tot 300 gram, 300 tot 600 gram en meer dan 600 gram.RassenbeschrijvingCora (Tezier). Start oogst 21 mei. Veel witte vlekken op de bladeren. Open groeiwijze. Oogstbare vruchten 1.627. Productie 682 kilo per are. Vruchtsortering: 28,3-58,3-13,4 procent.Groene tot donkergroene vruchten. Vrij veel kleine spikkels. Matig korte en weinig lange haren. Vruchten lang en dun. Licht conisch. Lichte kromming naar de steel toe. Veel en kleine zaden. Het bloemlitteken is klein. Vruchtsteel lang.Tosca (Tezier). Start oogst 21 mei. Veel witte vlekken op de bladeren. Zeer open groeiwijze. Weinig gevoelig voor echte meeldauw. Oogstbare vruchten 1.827. Productie 843 kilo per are. Geen vruchten met kleurafwijking. Vruchtsortering: 17,3-60,5-22,2 procent.Vruchtkleur groen tot donkergroen. Vrij veel witte spikkels. Matige spikkelgrootte. Vruchten lang, dun en recht. Licht conisch met een versmalling dicht bij de steel. Weinig lange en matig korte haren. Veel en kleine zaden. Het bloemlitteken is klein. Steellengte vrij lang.Defender (Tozer). Start oogst 23 mei. Weinig witte vlekken op de bladeren. Zeer open groeiwijze. Oogstbare vruchten 1.300. Productie 960 kilo per are. Vruchten met kleurafwijking 5,48 procent. Vruchtsortering: 15,1-60,6-24,3 procent.Matig donkergroene vruchten. Vrij veel witte stippen. Stippen matig klein. Vruchten zijn aan de dikke kant. Vrij conisch. Vrij recht. Beharing van de vruchten beperkt. Veel en kleine zaden. Het bloemlitteken is klein. Lange vruchtsteel.Xsara (S&G). Start oogst 23 mei. Matig witte vlekken op de bladeren. Open groeiwijze. Productie 647 kilo per are. Vruchtsortering: 23,8-55,6-20,6 procent.Vruchtkleur matig donkergroen. Vrij veel witte stippen. Spikkels matig klein. Vruchten lang, dun, vrij recht en vrij cilindrisch. Weinig korte en weinig lange haren. Het bloemlitteken is klein. Steellengte is aan de korte kant.Leila (Enza). Start oogst 26 mei. Matig witte vlekken op de bladeren. Open groeiwijze. Oogstbare vruchten 1.947. Productie 806 kilo per are. Geen vruchten met kleurafwijking. Vruchtsortering: 20,0-68,8-11,2 procent.Groene tot donkergroene vruchtkleur. Vrij veel, kleine spikkels. Veel korte en weinig lange haren. Vruchten lang en dun. Licht conisch. Lichte kromming en versmalling naar de steel toe. Veel en vrij kleine zaden. Zeer vlot plukbaar.Mastil (S&G). Start oogst 26 mei. Veel witte vlekken op de bladeren. Zeer open groeiwijze. Oogstbare vruchten 1.740. Vruchten met kleurafwijking 6,93 procent. Vruchtsortering: 24,7-53,2-22,1 procent.Matig donkergroene vruchten. Vrij veel witte stippen. Stippen matig klein. Vruchten lang en dun. Vrij recht. Licht conisch met een versmalling dicht bij de steel. Weinig lange en weinig korte haren. Veel en kleine zaden. Het bloemlitteken is matig klein. Steellengte eerder lang.Velvia (S&G). Start oogst 26 mei. Weinig witte vlekken op de bladeren. Open groeiwijze. Gevoelig voor echte meeldauw. Oogstbare vruchten 1.887. Productie 811 kilo per are. Vruchtsortering: 19,2- 57,5-23,3 procent.Vruchtkleur groen tot donkergroen. Vrij veel en grote witte spikkels. Veel korte en weinig lange haren. Matige zaadvorming. Vruchten lang en matig dik. Licht conisch. Smalst in het midden. Licht gebogen naar de steel toe.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.