weblog

‘Druk, druk, druk’

Druk, dat is het antwoord dat je vaak krijgt als je aan iemand vraagt hoe het gaat.

Op het moment is het binnen ons bedrijf druk, dat is een positief teken, want je wilt immers productie draaien en klanten. De uitdaging bij ons ligt met name op het vlak dat we op meerdere borden schaken, een multifunctioneel bedrijf zoals dat mooi wordt genoemd. Naast de teelt van diverse planten en groenten (al een uitdaging op zich) hebben we ook verkoop aan huis en de gelegenheid tot het bezoeken van de locatie om er bijvoorbeeld te kunnen vergaderen.

Focus op versterken organisatie en groei

Zeker omdat we de verschillende takken aan het opbouwen zijn, is het nog niet altijd mogelijk om de juiste mensen erbij te trekken, die zichzelf rendabel kunnen maken, dus dan zelf maar een stapje erbij zetten. Als ondernemer loop je dan op een bepaald moment ook tegen grenzen aan en dan moeten keuzes gemaakt worden.

Dan zelf nog maar een stapje erbij ...

De komende periode gaat bij ons in het teken staan van het versterken van de organisatie om zo weer door te kunnen groeien. Dat laatste is natuurlijk niet vanzelf sprekend, maar wel uiteindelijk nodig om een efficiënt en goed georganiseerd bedrijf te krijgen. We hebben dit jaar al weer een paar mooie stappen kunnen zetten, dus dat geeft de ondernemer moed.

Drukte blijft en andere zaken blijven belangrijk

Plannen zijn er nog voldoende, dus druk zal het hopelijk wel blijven, echter dan wel georganiseerd en overzichtelijk. Want om de plannen te spiegelen, is het ook belangrijk om om je heen te kijken. Maatschappelijk en vanuit de markt komt veel op de agrarische sector af. Het is dus belangrijk om ook tijd te hebben/maken om om je heen te kijken. Ik wens iedereen een goede zomer toe, met ook de tijd voor andere zaken naast het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.