teeltgeluid

‘Orius komt goed opzetten’

Het eerste paprikazetsel van de rode Vinales is er in week 13 inmiddels af bij Voort Horticulture in Honselersdijk.

De kwaliteit van dit eerste zetsel was goed en de vruchten waren erg grof. John van der Voort: “Het gewas is nu goed aan het zetten en het tweede zetsel is aan het kleuren. We oogsten nu even weinig, maar in week 14 zal het weer gaan losbarsten.”

Meer luchten dan gewend

Het paprikagewas kon de omslag naar het huidige, zonnige weer goed aan. Overdag tijdelijk instraling wegschermen was daarvoor niet nodig. “Het is nu wel ineens zomer. We zijn ineens veel meer te luchten dan we gewend waren.” Als er gelucht wordt, draagt de rookgasreiniger van de WKK bij aan de CO2-dosering. Als de ventilatiestand van de luchtramen onder 3% komt, wordt via een vaste instelling weer overgeschakeld op OCAP-CO2.

Uitstraling tegengaan

De stooktemperatuur staat in de voornacht ingesteld op 17,5 graden, met een lichtverhoging van 1,5 graad. Overdag wordt 21 graden aangehouden. De ventilatielijn wordt met het licht mee opgebouwd van 23 naar 26 graden. Er wordt geschermd op buisvraag. ’s Avonds loopt het scherm nog voor 85% dicht om uitstraling tegen te gaan.

Luis

Bij de plagen ging luis even te hard, zodat een correctie uitgevoerd moest worden. Verder weet de biologie andere plagen, zoals spint en trips, onder controle te houden. “Ook de Orius komt goed opzetten. Daar zijn we heel blij mee.”

Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.