weblog

‘Nieuwe kansen in voor de sector in 2021’

Natuurlijk verandert er niks na de jaarwisseling en is het gewoon weer een volgende dag en een volgende week. Maar door het afsluiten van boekhoudingen en andere zaken, voelt het toch anders.

Nieuwe lijstjes worden uit de kast gehaald of op de computer gemaakt en vaak starten die weer op nul. De laatste cijfers worden vergeleken met een jaar ervoor en de balans wordt opgemaakt.

Positief ingesteld blijven

Zelf blijf ik altijd positief ingesteld. Natuurlijk hebben we veel niet kunnen doen afgelopen jaar. Veel van onze plannen vielen weg door de strengere regels rond corona. Aan de andere kant kijken we dan naar welke stappen we wel hebben kunnen zetten afgelopen jaar. Gelukkig is dit voor ons van toepassing, omdat we op meerdere borden schaken. Ik ben mij bewust dat dit niet bij iedereen zo is en dat er zeker bedrijven en personen zijn die afgelopen jaar maar wat graag vergeten.

Wat gaat 2021 bieden?

Nieuwe jaar nieuwe kansen, wat gaat het jaar 2021 ons bieden? Dit jaar hopen we allemaal op het versoepelen van de regels rondom corona. Dit gaat waarschijnlijk ook wel gebeuren, maar de vraag is wanneer? Dus ook voor dit jaar gaat corona een stempel drukken op de markt, in positieve en negatieve zin. Het is een externe factor waar we weinig tot geen invloed op hebben.

Toch stappen kunnen zetten, omdat we op meerdere borden schaken

Gezondheid niet te koop

Ik ben blij dat de zakelijke kant mijn voornaamste zorgen zijn. Want het blijkt maar weer dat gezondheid niet te koop is en niet vanzelfsprekend. Hopelijk kunnen we dit virus dan ook snel de kop indrukken. Dan kunnen we ons ook weer sterk gaan maken voor alle andere ziekten en het voorkomen ervan. Daar kunnen we als sector een goede rol in spelen met onze gezonde groenten, fruit en mooi planten. Daar liggen de kansen en hebben we een positief vooruitzicht.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.