weblog

‘In februari al volop bloemkool planten’

Tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika gebeuren thuis op het bedrijf in West-Friesland bijzondere dingen.

Afgelopen zondag ben ik teruggekomen van een reis naar Zuid-Afrika. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben gekomen van wat dit prachtige land te bieden heeft. Je valt werkelijk van de ene verbazing in de andere als je ziet wat hier allemaal in de natuur leeft. Dat is voor ons Nederlanders bijna niet voor te stellen. Veel grote dieren zoals olifanten, nijlpaarden, neushoorns, leeuwen en giraffen zijn in een open jeep tot op enkele meters afstand te benaderen. Je moet wel blijven zitten, anders zien ze je als een bedreiging, en uiteraard mag je geen vinger buiten boord steken. ’s Nacht werden we nog wakker van het imponerende geluid van bulderende nijlpaarden. We gingen uit bed en konden zo vanaf ons eigen terras de nijlpaarden bewonderen, wat een unieke ervaring. Zuid-Afrika is echt een heel mooi land om van de natuur te genieten en eens lekker tot rust te komen.

Alles gaat zijn gangetje

Waar ik ook van kan genieten is dat tijdens mijn bezoek aan Zuid-Afrika thuis op ons bedrijf in West-Friesland alles gewoon zijn gangetje gaat. En daar gebeuren, hoewel van een andere orde, nu ook bijzondere dingen.

Zelfs de haspel heeft alweer enkele uurtjes gedraaid

Ze zijn alweer volop bloemkool aan het planten en zelfs de haspel heeft alweer enkele uurtjes gedraaid. En dat allemaal in februari! Op zich verloopt alles tot nu toe zeer voorspoedig, maar we moeten op onze hoede blijven voor wat er aan ellende nog op ons af kan komen het komende seizoen.

Agrarisch Ondernemer

Tenslotte geniet ik nog van onze kandidatuur voor de prijs van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Het zal jullie als vaste lezers van deze column niet ontgaan zijn dat ons bedrijf voor deze prijs in de race is. Het feit dat we kandidaat zijn, vind ik alleen al een bekroning op ons werk en is tevens een mooie stimulans voor degenen die ons bedrijf gaan voortzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.