teeltgeluid

‘Roer om bij Varend Corso’

Al jaren is het Varend Corso in het Westland en omstreken een groot spektakel. Om en nabij de half miljoen toeschouwers zien tientallen prachtig opgemaakte schuiten met groenten en bloemen aan zich voorbij trekken, met daarop veel vrijwilligers die hele voorstellingen weggeven.

De laatste jaren lijkt het echter wel of het wat minder wordt; minder boten, minder sponsors en minder pracht en praal. Of zijn we gewoon verwend en verwachten we steeds meer en beter?

Ook staat het aandoen van Den Haag hoog op het verlanglijstje van het bestuur van het Varend Corso. Tot nu toe is dat niet gelukt. Eerst was de vaarroute niet toereikend. Daarna de discussie of we de zaterdag als de zogenoemde ‘Westlanddag’ wel los kunnen laten, zodat we die zaterdag kunnen gebruiken om de Hofstad te bezoeken – dit ligt gevoelig bij de Westlanders.

Nieuwe voorzitter

Sinds dit jaar heeft het Varend Corso een nieuwe voorzitter, Rob Baan. U kent hem wel, markant hoofd, markante bril en directeur van een markant bedrijf, Koppert Cress.

In de diverse kranten kom je zijn portret vaker tegen dan alle Westlandse (ex)burgemeesters bij elkaar. Veel geïnterviewd en daarin schuwt hij gewaagde uitspraken niet.

Andere datum

Als voorzitter gooit Rob het roer van het Varend Corso meteen om. De datum van het corso wordt met een maand vervroegd, zodat we geen concurrentie meer hebben van die andere botenparade in de hoofdstad. Die move levert geheid meer publiciteit op van de landelijke pers. Het vaarschema wordt zodanig gewijzigd dat we zaterdag door de Hofstad kunnen varen. Dit levert gelijk een verdubbeling van het aantal toeschouwers op.

Als Rob nog courgettes nodig heeft om zijn eigen schuit te versieren mag hij altijd bellen

Ik mag dat wel, kordaat en gedurfd optreden om het Varend Corso uit het moeras te trekken en dit evenement nog groter te maken dan dat het nu al is.

Wat dat betreft, is Rob Baan de juiste man op de juiste plaats, als hij nog courgettes nodig heeft om zijn eigen schuit te versieren mag hij altijd bellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.