weblog

‘Vlogger Renzo: môgge, aan de bak in de kas’

Renzo Grootscholten wint de prijs van LTO Glaskracht voor de meest bekeken Vlog uit de Kas.

Tuinderszoon Renzo Grootscholten wilde als jongetje nog beroepsmilitair worden. Maar nu zegt hij: “Ik zou best wel het bedrijf willen overnemen.” En waarom niet, want de 15-jarige vloggende medewerker van Daily Fresh Radish in Naaldwijk (Zuid-Holland) is tevens de zoon van radijsteler John Grootscholten.

Bekende Westlander

Behalve als tuinder kan Renzo ook moeiteloos verder als celebrity vlogger. Van alle vlogs die deze zomer gemaakt zijn door scholieren aan het werk in de kassen, werd zijn filmpje het vaakst bekeken. Maar liefst 17.000 clicks maakten van de tuinderszoon uit het Westland een BN’er. Of toch in elk geval een BW’er, een Bekende Westlander.

Jonge vlogger geloofwaardiger dan tuinbouwbestuurder

“Stuur dit filmpje door naar al die luie vrienden die niet willen werken”, zegt hij aan het begin en het einde van de vlog in onvervalst Westlands. Precies de reden waarom LTO Glaskracht deze zomer scholieren uitnodigde om met professionele begeleiding te gaan vloggen. Immers: als een leeftijdsgenoot zegt dat het zo leuk werken is in de kas, dan is het vele malen geloofwaardiger dan wanneer een tuinder of nog erger, een tuinbouwbestuurder het vertelt.

Renzo’s enthousiasme werkt aanstekelijk; hij vertelt en laat zien hoe het reilt en zeilt op een modern radijsbedrijf

Dat Renzo niet zomaar een scholier is, maar ook de zoon van een van de tuinders bij wie hij aan het werk was, doet niets af aan de aanstekelijkheid waarmee hij vertelt en laat zien hoe het reilt en zeilt op een modern radijsbedrijft. “En dan zeg ik: Mââhhzzòòòl!”

Of registreer je om te kunnen reageren.