laatste update:12 dec 2018

‘Volop Spaanse producten in de handel’

In deze periode van het jaar zijn Nederlandse producten als komkommers, paprika en aubergines amper te vinden in het handelskanaal. Het merendeel van de producten komt uit Spanje. De enige uitzondering betreft tomaten.

De meeste trostomaten komen uit Nederland en de kwaliteit is van een hoog niveau. Mooie glanzende vruchten en de trosstelen ogen vers. De losse tomaten hebben meestal Spanje en Marokko als oorsprong. De kwaliteit ervan is een stuk minder. De vruchten zijn vaak wat doffer. Goudspikkels en alternaria geven de vruchten een veel minder lang uitstalleven.

Spaanse komkommer van goede kwaliteit

De meeste komkommers komen op dit moment uit Spanje en zijn kwalitatief goed.

Bij de aubergines zien we heel mooie vruchten, maar wel wat verdroging van de kelken wat het totale beeld enigszins verstoord.

Kwaliteit Spaanse paprika wisselend

De kwaliteit van de Spaanse paprika is nogal wisselend. Soms zijn er heel mooie partijen met glanzende vruchten. Maar er zijn ook partijen paprika die nog maar moeizaam klasse I genoemd kunnen worden. Dit vanwege vorm en schilschade op de vrucht.

Matige kwaliteit ijsbergsla

Tot slot is de kwaliteit van ijsbergsla maar matig. De vorm van de sla is niet meer zo goed als enige weken geleden. Ook zien we rood verkleurde nerven. Bij het afpellen van de bollen komt hierdoor gemakkelijker smetvorming voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.