laatste update:16 jun 2017

Veel export in paprika

In de afgelopen weken was de productie van glasproducten hoog.

Tijdens deze ‘zomerperiode’ in mei waren de tomaten van uitstekende kwaliteit. Mooie, glanzende en stevige vruchten moeten zichzelf wel verkopen.

Goede paprika, her en der binnenrot

Ook de paprika is van goede kwaliteit. Het is wewel jammer dat we de afgelopen weken geconfronteerd werden met binnenrot. Gelukkig reageerden de handelskanalen er goed op en werden de paprika’s extra kritisch bekeken. Als telers te snel gaan sorteren, zie je dit gebrek al snel over het hoofd. Op zo’n mooi product als paprika moeten we erg zuinig zijn. Veel export gaat de hele wereld over (Japan, de Verenihde Staten en hopelijk ook China), zodat het product daar aangekomen van onberispelijke kwaliteit moet zijn.

Aubergine en komkommer

Over aubergines kunnen we kort zijn: geen problemen en uitstekend product. Het beeld dat we krijgen van komkommers is over het algemeen goed. Wel zien we verschillende kwaliteiten, bijvoorbeeld komkommers die een wat ouder beeld geven, mindere kleur en vorm en juist mooie donkere stamvruchten.

Prima ijsbergsla

De vollegrondsgroenten zijn ook weer volop aanwezig op de markt. Bij de bladproducten zien we vooral veel ijsbergsla. Prima kwaliteit en de vorm is mede door het goede droge weer prima. Mooie vaste bollen met weinig problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.