KCB: kwaliteit glasgroente verdient pluim

Frits van de Meulen
Mijn naam is Frits van der Meulen. In de jaren 80 begon ik in het Westland. Daar kreeg ik veel te maken met glasproducten.

Na een aantal jaren werd het tijd om te verkassen en heb ik vervolgens lange tijd gewerkt in en rond de toenmalige RBT-veiling in Breda. Daar kwamen veel verschillende producten voorbij. Sinds kort ben ik werkzaam bij het KCB als Specialist Kwaliteitszaken.

Tomaten kunnen concurreren

Het voorjaar is meestal voor de meeste Nederlandse glasproducten een verfrissende start. Gelukkig ook dit jaar. Momenteel zijn er weer volop tomaten van eigen bodem aanwezig. De kwaliteit is prima en moet toch nog steeds concurreren met die van de importpartijen, die weliswaar minder, maar toch nog acceptabel zijn.

Steeds minder staartjes in paprika

Ook Nederlandse paprika’s verdienen een pluim. Ik zag mooie geblokte exemplaren die zichzelf prima verkopen en een lust zijn voor het oog. Problemen die in het verleden vaker voorkwomen, zoals staartjes en steelrot, ben ik veel minder tegengekomen. Het lijkt er op dat het probleem van staartjes steeds minder voorkomt.

Wisselende kwaliteit komkommer

De kwaliteit van de komkommers wisselt meer. Sommige teelten lopen al op het einde en zijn vanwege de vorm wat minder van kwaliteit. Daarentegen zijn er ook komkommers die een dikke 8 verdienen.

Zeer goede aubergines

Tot slot de aubergines. Hier heb ik alleen maar kwaliteit gezien die het predicaat zeer goed verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.