teeltgeluid

laatste update:27 mrt 2017

‘Gouden ei met kroontje’

Het is woensdag en de kinderen hebben nog schoolvakantie. We zijn nog net niet aan het oogsten, maar de koptomaten van de eerste tros beginnen te rijpen.

Wat vertraagd, want het is geen topvoorjaar qua licht. Dus nog net even de tijd om een middag met de kids door te brengen. De keuze is gevallen op ‘Harry Potter The Exhibition’ in Utrecht, een tentoonstelling van acht kaskrakerfilms, diverse kostuums, decors en snuisterijen. Veel aandacht in de media gekregen, dus wij in de break van de week naar Potter Mania!

Van tevoren tickets geboekt en tussen 17.00 en 17.30 uur mochten we aantreden. Tussen pretpark-achtige afzetpoortjes naar binnen geleid en na 40 minuten konden we los! € 87,- voor vijf personen, niet geheel goedkoop vond ik zelf. Ontvangen door een ‘diehard’ Potter-dame die ons een inleiding gaf. Hierna kon je zelf langs de diverse decoropstellingen je route bepalen. Mezelf even in de relaxmodus geplaatst en de kans gegeven om uit elke nadeel een voordeel te halen. Tussen de menigte door als een Harry Potter-slangenmens foto’s makend met de iPhone, zoals 95% van de bezoekers.

‘Je ziet er zeker weer een tomaat in?!’

Opeens zag ik het licht: oog in oog met het gouden ei van Harry! Tot mijn blije verbazing had het ei een kroontje. Ik stootte mijn zoon aan en zei: “Kijk man, dat ei heeft een kroontje”. Hij keek me knap raar aan en zei: “Je ziet er zeker weer een tomaat in?!”. Ze kennen me van lieverlee wel. “Maar dit geeft een blij gevoel”, zei ik nog.

Wij vervolgden de wat donkere paden en kwamen weer buiten. De tour was net zo lang als de tijd die we moesten wachten, maar het was de moeite waard! Weer het licht gezien voor het komende teeltjaar. Morgen weer heerlijk de tuin in, kijken of onze kip met de rooie eieren zijn best heeft gedaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.