teeltgeluid

'Productie stabieler dan vorig jaar'

Bij Marcel de Koning in Nootdorp staat een gewas met een mooie zware kop, die het geteelde ras Fabrice overigens al snel laat zien.

De vruchten zijn iets grover dan vorig jaar. "Boven de 200 gram. Gemiddeld zijn ze 210 gram. Dat hebben we vorig jaar niet gehaald. Maar toen hingen er ook 1 of 2 vruchten meer aan."

De plantbelasting ligt nu rond de 36 tot 36 vruchten per vierkante meter. De kwaliteit is erg mooi. De productie is wat stabieler dan vorig teeltseizoen. "Het mooiste is als je gelijkmatig iedere week zo'n kilo kunt snijden."

Met de export naar Japan is het nog rustig. "We verwachten dat die eind juli gaat beginnen."

De voornacht staat op 17 graden Celsius ingesteld. Overdag 21 graden. Via de luchtlijn wordt het 22 graden Celsius, om later op de middag op te lopen naar 24,5 of 25 graden. De vochtiger omstandigheden maken dat er 's avonds niet geknepen hoeft te worden. "Je kunt gewoon de buis erin houden, en die 's avonds wat eerder terug laten komen."

Watergeven gebeurt met het regenachtige weer iets rustiger, maar niet overdreven. "We geef ik wat meer EC mee. De EC in de mat willen we rond de 4 hebben. Je moet wat meer voeding hebben met donker weer. Dan heb je ook minder snel problemen, zoals neusrot."

Of registreer je om te kunnen reageren.