weblog

laatste update:8 dec 2016

Eindstreep in zicht

In meerdere opzichten is de eindstreep in zicht. Niet alleen voor mij als KCB'er maar ook voor de glasteelten is dit het geval. Hoewel er al volop Spaans product is, was men nog steeds tevreden over het het Nederlandse. Daar was ook wel reden voor.

Bij veel paprikabedrijven is het schoonsnijden begonnen. Dit was vooral te zien aan de groene. Hoewel de kwaliteit nog prima was, zaten er te veel doorkleurende vruchten in. Voor de mix is dat niet zo erg maar als je ze als groen verkoopt, krijg je ze zomaar terug.

Beschadigingen in paprika

In de kleurtjes zag ik maar één echt probleem en dat waren de beschadigingen. Butsen, waarbij het vruchtvlees is gekraakt, hadden kunnen worden voorkomen en horen er niet in. Dit leidde tot enkele afkeuringen van overigens prima ogende partijen.

Zeventje voor komkommers

De nog aanwezige partijen komkommers verdienden een klein zeventje voor kwaliteit en konden nog concurreren met de Spaanse, die steeds groener worden.

Aubergines: lichtere vruchten

Aubergines varieerden wat in kwaliteit, vooral veroorzaakt door de lichte vruchten, die het beeld heterogeen maakten. Daarnaast stonden er ook voortreffelijke donkerpaarse en stevige partijen. De Spaanse zijn alle in zakjes verpakt en presenteerden zich goed en vers. Hiermee kun je goed rekening houden.

Tomaten naar verwachting

Tomaten waren zoals we verwachtten. Trostomaten van de kleine variant waren heel goed, de grovere vertoonden soms een open beschadiging en bij de trospruim viel er een vrucht af als je de tros oppakte. De ronde tomaten waren van prima kwaliteit met als minpuntje een grote partij van kleurschaal 4!

IJbergsla van acceptabele kwaliteit

Tot slot zal er tot de vorst nog ijsbergsla worden aangeboden. De partijen zonder smet waren van een acceptabele kwaliteit.

Als we dit niveau nog kunnen blijven handhaven, halen we allen, met een goed gevoel, de eindstreep.

Of registreer je om te kunnen reageren.