weblog

KCB: kwaliteit Spaanse producten erg goed

Zo midden in de winter is het aandeel Nederlandse producten op de markt traditioneel laag. Dit lage aandeel werd al jarenlang aangevuld met vooral Israëlisch product en in mindere mate Spaans product.

De Israëlische producten zag ik nu maar mondjesmaat: het waren vooral de Spaanse producten die de markt vulden en ook nog eens van prima kwaliteit.

Goed beeld paprika, tomaat en komkommer

Paprika's, los of verpakt, van diverse kleuren waren uitstekend van kwaliteit. Stevig, groene kelk en geen vervuiling. Dat is wel eens anders geweest. Een enkele keer een lichte buts maar verder top. Eenzelfde beeld zag ik bij tomaten, zowel los als tros. Ook hierbij een prima kwaliteit waarbij een paar Nederlandse partijen kleine trostomaatjes het mooie beeld extra opfleurden. Ook de komkommers, die alle gesealed waren, zagen er goed uit. Voldoende stevig en een ruim voldoende groene kleur.

Aubergines en ijsbergsla

Aubergines, die alle verpakt waren in zakjes van, zoals ik ze noem, kraakfolie, waren van een kwaliteit die we ook van onze Nederlandse telers kennen. Tot slot was de Spaanse ijsbergsla van een iets meer modale kwaliteit. Hier zag ik zo nu en dan een rode nerf, die we voor buitenlandse sla nog wel in de klasse I accepteren.

Samengevat zag ik mooie Spaanse producten, die een goed figuur sloegen op onze kwalitatief hoogwaardige Nederlandse markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.