weblog

KCB: paprika's zijn het nog net niet

Inmiddels begint de zomer al aardig te vorderen en hebben we een periode achter de rug van heet weer, gevolgd door een lange periode met regen.

Dit heeft ongetwijfeld zijn weerslag op de kwaliteit van de paprika's of zal dat nog krijgen. In week 34 zaten we juist tussen twee zetsels in en dat was vooral te zien aan de kleine maten. Daarin kwamen vormafwijkers voor en oude vruchten met hardgroene plekken, waardoor deze sorteringen niet echt tot de top behoorden. De grofste sorteringen waren beter en voldeden meestal wel al aan de top.

Veel steelbeschadigingen in groene paprika

Wat mij opviel, was dat de groene variant veel steelbeschadigingen vertoonde. Dat is link als ze worden kleinverpakt. Ook zag ik bij de groene enkele bleke partijen. Dit heeft wat invloed op de presentatie.

Gelukkig geen binnenrot

De gele partijen kenmerkten zich door bonte en soms hardgroene vruchten. De vaart bij het oogsten leek er hier goed in te zitten. De rode variant viel op door wat mesbeschadigingen en nog een flink percentage met de gebreken behorend bij het oude zetsel. Binnenrot kwam ik gelukkig niet tegen. Ik zag in flink wat partijen een opgaande lijn in kwaliteit en verwacht, dat deze binnenkort weer helemaal top zal zijn.

Bezorgd over licht geoogste tomaten

Bij de ronde tomaten wil ik toch wel mijn bezorgdheid uitspreken over de vrij licht geoogste partijen, die ook nog eens kroonloos waren. Deze twee zaken geven nou niet echt een uitstraling om als consument eens lekker tomaten te kopen. Dan presenteerde een partij glanzend rode tomaten met kroon zich veel beter en nodigde wel uit tot een hap. Trostomaten zagen er prima uit, zowel de grove als de fijne varianten.

Goede komkommers en ijsbergsla

Komkommers waren goed met wel verschillen tussen partijen stamvruchten en partijen van ouder gewas. Tot slot zag ik nog een paar partijen ijsbergsla van prima kwaliteit. Mooie bol en in tegenstelling tot wat ik verwachtte, zonder enige smet.

Of registreer je om te kunnen reageren.