weblog

Flitsende bij glasproducten is eraf

Aan het eind van week 31 was ik bij een keuring van een grote partij paprika's voor Japan. De partij bestond uit de kleuren rood, oranje en geel. De oranje variant had de beste kwaliteit, de rode en gele waren iets minder door brandplekken en enkele ouderdomstippen.

De vorm was ook wat onregelmatig. Dit gehele beeld zag ik later ook weer bij andere partijen. Niet echt slecht maar ook niet flitsend. Opmerkelijk was dat de maatsortering voor Japan in millimeter was, dit in tegenstelling tot de rest, die steeds in grammen waren aangeduid.

Tomaten

Tomaten waren niet altijd even vers. Naast prima partijen stonden er andere partijen die niet van vandaag of gisteren waren. Bij trostomaten was dat zichtbaar aan de stelen. Een drietal partijen vleestomaten zag er goed uit en stonden naast een partij uit Belgie, die verser oogde maar weer beschadigingen had. Ook komkommers stonden er volop en hierbij blijft het beeld, zoals ik al eerder schetste. Prachtige partijen van jong gewas, afgewisseld met partijen van oud gewas. Hoewel de laatste zeker niet onvoldoende waren, was het beeld heterogeen. Ongetwijfeld zal iedere partij zijn specifieke bestemming hebben.

Aubergines

Aubergines waren best goed van kwaliteit maar hier liep soms een oudere, lichte vrucht doorheen waardoor ook dit beeld niet flitsend was. Tot slot zag ik twee partijen ijsbergsla, die er prima uitzagen. Niet al te compacte bollen maar wel goed gevormd en zuiver.

Samengevat was de handel deze morgen best van goede kwaliteit maar het flitsende, zoals ik dat zo vaak zie van onze Nederlandse producten, was er niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.