weblog

KCB: tomaten en paprika moeten beter

De kwaliteit van de glasproducten was heel wisselend, waarbij een mindere kwaliteit bij tomaten en paprika's door open beschadigingen werd veroorzaakt en bij komkommers door een heterogene kleur en vorm.

Op dinsdag in week 28 zag ik dit bij een handelsbedrijf paprika's, waar regelmatig een rotte vrucht voorkwam. Dit waren dan vruchten met een beschadiging, die in rot waren overgegaan. Je kunt je voorstellen hoe zo'n doos met een rotte vrucht eruit ziet. En neem maar van mij aan: dit was geen uitzondering. Wat me opviel was dat partijen al van voor het weekend waren. De knetterende zon had al een aanslag op de kwaliteit gepleegd, waardoor ze snel verhandeld moesten worden. Paprika's van Belgische oorsprong waren zeker niet beter dan de Hollandse.

Tomaten

Bij de tomaten kwamen ook wat rotte vruchten voor. Ook hier waren beschadigingen de boosdoener. Krimpscheurtjes zag ik bij grove trostomaten. Een partij Belgische vleestomaten was van prima kwaliteit.

Komkommers en aubergines

Komkommers blijven een groot deel van het jaar heterogeen van kwaliteit als partijen van oud en nieuw gewas door elkaar verhandeld worden. Ook dat was nu het geval. Er stonden een paar prima partijen met, zo leek het, de eerste rankvruchten. Aubergines waren weer goed van kwaliteit met een lichte verdroging van de kelkranden.

Vollegrond

Bloemkool en broccoli waren van uitstekende kwaliteit waarbij de broccoli ook nog eens zorgvuldig was verpakt in folie. Bonen waren nog van zuidelijke herkomst met als absolute topper een partij handgeoogste. Zoals me werd verteld zouden de Nederlandse bonen spoedig op de markt verschijnen. Tot slot zag ik jonge prei met een lichte wortelpruik en van prima kwaliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.