teeltgeluid

Steenwol leggen voor belichte komkommerteelt

Bij kwekerij De Springplank in Dongen is de teeltwisseling in volle gang.

Halverwege week 49 is Harry Vollering onder andere steunen aan het schoon maken en de teeltgoten aan het schoon spuiten. "Dat laatste gaat best aardig. Ze zijn minder vuil dan vorig jaar."

Mede omdat er best veel bontvirus aanwezig was op het eind van de teelt, wordt er heel grondig schoongemaakt. Van andere ziekten en plagen had het gewas op het einde van de teelt weinig last. "Wat wittevlieg met hier en daar een zwart plekje. Maar daar hebben we geen kosten meer aan gemaakt. Ook trips hebben we niet meer opgeruimd. In het voorjaar zijn ze rustiger, en pak je ze veel makkelijker. Met een keer Vertimec ben je de trips en spint kwijt."

Start nieuwe teelt

Op 12 december start de belichte komkommerteelt en op 6 januari de andere onbelichte kas. In de kas voor die vroegste teelt is hij in week 49 al weer steenwol aan het leggen. Later zal hij nog een keer bij de planten gaan kijken, maar voorlopig doet hij het nog met doorgestuurde foto-opnames.

Of registreer je om te kunnen reageren.