Doorgaan naar artikel

‘Toe gaan werken naar laatste zetting paprika’

Het gewas van de gele paprika bij André en Loek Enthoven in ’s-Gravenzande heeft geen problemen gehad met het scherpe weer, ondanks dat er geen krijt is gebruikt en er geen instraling is weggeschermd.

Het gewas is krachtig gebleven. André Enthoven: “Misschien is het wel een beetje té sterk, en hadden we ietsje meer zetting moeten hebben in plaats van groei. Ik had iets eerder weer zetting verwacht, maar dat is niet zo gegaan.” Dat biedt wel alle ruimte om nu toe te gaan werken naar een goede laatste zetting.



“We zijn nu volop aan het oogsten. In een paar weken is er 3 kilo af gekomen.” De kwaliteit is goed, met hoegenaamd geen binnenrot. De grofheid is met 180 gram ook voldoende.



Op tijd laatste druppelbeurt

Overdag staat een temperatuur van 21 graden Celsius ingesteld, in de nacht 18 graden met een graad lagere voornacht. De aangehouden ventilatietemperatuur is 22 graden Celsius. Op de middag wordt dat 23 graden.

Met de watergift is het in deze periode opletten dat er op tijd wordt gestopt. “Als je na de laatste druppelbeurt nog 50 procent drain terug zou zien komen, dan is dat toch te hoog.”



Boterbloemluis

De biologie houdt de meeste plaaginsecten goed onder controle. “Alleen kom ik best wel boterbloemluis tegen. Hier en daar een struik, maar wel door het hele warenhuis heen.” Dat vraagt een correctie in de hele kas. “Met alleen lokaal spuiten heb je het vandaag hier, en morgen zit het dan weer op een andere plek.”



Rassenkeus

Enthoven is er nu vooral mee bezig dat de laatste zetting er goed aan komt. Op de rassenkeus voor komend seizoen is hij zich niet actief aan het oriënteren. Voorlopig gaat hij er van uit dat er opnieuw hetzelfde ras, Stayer, zal komen te staan. “Ik heb nog niemand gehoord over echte uitspringers bij de nieuwe rassen.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin