teeltgeluid

‘Wachten op nieuwe teelt’

Het laatste zetsel van de vorige aubergineteelt heeft Annechien Quartel in Made er goed af kunnen krijgen. “Met weinig kleine aubergines, en nog netjes qua kwaliteit.”

“We zijn nu aan het wachten.” Ze heeft de schoonmaak van de teeltwisseling achter de rug. De afgelopen teelt is redelijk schoon geëindigd. “Misschien dat we nog wel een spintje overhouden.”

Alles is weer grondig gereinigd. “We hebben opnieuw volvelds plastic gelegd. Mijn eerdere ervaring met stroken folie is dat er dan altijd weer trips naar boven komt, zodra je gaat stoken. Ook al duurt het maanden voor je weer begint, ze komen dan toch weer.”

Vorstvrij
De kas wordt vorstvrij gehouden, om enkele dagen voor de plantdatum op 9 januari weer op te gaan stoken. De weersomstandigheden zullen bepalen hoe makkelijk dat gaat. “Als het helder en erg koud is, dan lukt er niets. Is het bewolkt en stil weer, dan kun je alles krijgen wat je wilt.”

Als ras wordt net als vorig seizoen weer Jaylo geplant. In hoofdlijnen is Quartel tevreden over de gevolgde teeltstrategie, en zal daar dus komend jaar weinig aan veranderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.