weblog

Kwaliteit komkommer magertjes

In week 45 zag ik waarschijnlijk de laatste Nederlandse komkommers van het seizoen 2012. De kwaliteit was inmiddels afgezakt tot heel magertjes, maar was nog wel voldoende.

Ten opzichte van de Spaanse hebben wij nu niets meer te bieden. Wel hebben we dat met de tomaten. Zowel trostomaten als de losse waren nog van prima kwaliteit. Bij de losse zag ik nog een partij, die aan de lichte kant was, alle trostomaten hadden een dieprode kleur.

Zo op het oog waren de partijen nog van de gangbare teelt, de oogst van de herfstteelt zal weldra losbarsten. Vleestomaten van onze Belgische buren zagen er weer, als vanouds, mooi uit. Heldere harde dieprode tomaten met zo nu en dan een kleine beschadiging. Ook zag ik wat niche producten. Deze diverse typen tomaten waren alle van voortreffelijke kwaliteit.

Van de paprika’s kon ik dat niet zeggen. Ik zag best veel wat oudere partijen waarvan de spanning af was. Als je daarbij optelt de vele vruchten met een herfstkleur, een minder fraaie vorm en het regelmatig meeverpakken van een klasse II vrucht, dan kun je je voorstellen, dat we daar niet warm van werden.

Gelukkig waren de Spaanse partijen niet veel beter. Diverse partijen mix waren van betere kwaliteit. Of hiervoor werden betere partijen gebruikt, of er werd nog eens nagesorteerd, de kleinverpakte zagen er beter uit dan de losverpakte partijen. Zo te zien sjokt de paprika-aanvoer naar het einde van het seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.