weblog

Volop Spaanse komkommer

Nu het seizoen van de glasgroenten al flink gevorderd is, verwacht je een afname van het kwaliteitsbeeld van de producten. Dat was het geval voor paprika’s en komkommers, maar zeker niet voor tomaten en aubergines.

Paprika’s hebben een herfstkleurtje en dat bonte beeld zie je vooral bij de rode. Het globale beeld van de kwaliteit was nog best goed, behoudens de versheid. Ik hoorde dat de aanvoer stagneerde en de afzet nog meer. Daardoor stonden er oudere partijen, waarvan de vruchtspanning weg was. Bij een aantrekkende vraag gaan deze partijen als eerste weg.

Komkommers waren ook best nog van goede kwaliteit, maar gaan het wel afleggen tegen de kwaliteit van de al volop aanwezige Spaanse partijen. Onze Nederlandse komkommers waren nog goed van vorm, maar de kleur wordt minder. Dat was juist het sterkste punt van de Spaanse, die allemaal gesealed waren. Dit is prima voor een goede houdbaarheid.

Trostomaten stonden er nog volop en met een uitstekende kwaliteit. Enorm grote partijen van één herkomst waren geen uitzondering. Mooi rood doorgekleurd, zoals dat in deze tijd hoort. Vleestomaten hadden een grauwe uitstraling. Als ze dan ook nog zonder kroontjes in een doos liggen, maakt dat het beeld niet aantrekkelijk.

Courgettes van onder glas stonden naast een partij uit de vollegrond. Dit maakte een enorm verschil, waarbij de gele van onder glas nog een prima uitstraling hadden.

Tot slot zag ik ook nog een partij witlof waarvan de kroppen zo groot waren, dat ze nauwelijks overdwars in de doos pasten. Daar zit niemand op te wachten. Een partij kleinverpakte witlof in zakjes zag er aantrekkelijk uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.