2 reacties

Redactie GFActueel
Leveranciers trekken alle registers open om klanten veel voor hun stroom te laten betalen. Leveranciers stellen absurde eisen voordat een klant gasinkopen kunnen doen.


Mijn prinsesje van een dochter is inmiddels alweer ruim een half jaar. Het is echt een voorbeeldig kind. Ze lijkt op haar moeder, zullen we maar zeggen. Altijd blij en vrolijk, echt een tevreden meisje. Ze slaapt ’s nachts ook al maanden lang goed door, ideaal voor een hard werkende pappa. Ze verwent ons daarmee en dat betekent dat de enkele keer dat ze ons midden in de nacht wakker jengelt, dat we even versuft in bed gaan zitten en ons afvragen: ‘Horen we haar nou’? Want door haar voorbeeldig slaapgedrag kan je het je dan bijna niet voorstellen als ze ons een keer nodig heeft.

Absurde eisen
Klanten hebben ook een energiebedrijf nodig. Om de simpele reden dat je als klant toch ergens elektriciteit moet kopen, gas moet kopen en ingeval van WKK ook elektriciteit moet verkopen. Maar als adviseur kunnen wij ons bijna niet voorstellen in welke hoeken klanten soms gedrongen worden. Leveranciers trekken alle registers open om klanten veel voor hun stroom te laten betalen. Leveranciers stellen absurde eisen voordat een klant gasinkopen kunnen doen. Leveranciers bieden klanten een prijs voor de teruglevering die volgens ons veel hoger moet kunnen. Om nog meer te zwijgen van de belachelijke kosten die gepaard gaan met systemen en portals om als klant sowieso eens iets te kunnen doen op de energiemarkten!

Rare situatie
Het is een rare situatie, waar ‘we’ met zijn allen veel te gemakkelijk aan gewend zijn geraakt. Alsof het normaal is! Het schelden op de supermarkten is gemeengoed geworden. Want dat zijn die lui die veel te veel verdienen aan de groenten en het fruit en ook nog eens op een veel te makkelijke manier. Maar is het met energie niet net zo? Ik denk van wel! En waar de keten teler/kweker naar supermarkt veel moeilijker te beïnvloeden en uiteindelijk te doorbreken is (door bestaande afspraken, tussenschakels en eigenbelang ), is dit in een sector energie wel en zelfs makkelijk te realiseren.

Daarom gaan we de energiezaken maar eens anders doen! Terugleveraars meer laten krijgen voor hun stroom en afnemende klanten minder laten betalen dan nu het geval is. Wij gaan ervoor en zullen snel met de bijbehorende info komen. Op naar een gezonde sector tuinbouw, waar wij graag onze steen aan bijdragen.


Laatste reacties

  • no-profile-image

    De doorbijter

    Ik dacht het en jij zegt het !

  • no-profile-image

    Johan

    Erg populistisch, meneer Van Antwerpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.