Redactie GFActueel
Van een mooie sector zijn we bij de PVDA gedegradeerd naar vervuiler!

Van een mooie sector naast Schiphol en de haven van Rotterdam de derde mainport van Nederland zijn we bij de PVDA gedegradeerd naar vervuiler! Dat ook nog eens door een Statenlid uit de provincie Zuid-Holland, dat toch de glastuinbouw provincie bij uitstek is. Dat de portemonnee wat krap wordt bij de overheid in de komende jaren weten we allemaal en dan ga je goed kijken waar je het geld aan uit geeft.

Saneren en opruimen van verspreid glas is een kostbare zaak, dus daar zou de PVDA graag op willen beknibbelen. De vraag is alleen of de sector hier de hoofdschuldige is, dat er verspreid glas is.
Dat lijkt mij niet, de ondernemers hebben daar ooit van een overheid toestemming gehad een glastuinbouwbedrijf te starten en de exploiteren. Dat heeft die ondernemers vast niet voor de lol gedaan mijns inziens, dus hij of zij heeft daar gewoon een rendabel bedrijf uitgeoefend. Door de jaren heen wijzigen inzichten en het beleid bij de overheid. Het bedrijf van deze ondernemer heeft dan plotsklaps verspreid glas, dat eigenlijk zo snel mogelijk moet worden opgeruimd. De PVDA gooit er nog een schepje bovenop en dan zijn we als gehele sector ruimtelijke vervuilers, door dit verspreid glas.

Ik denk dat de sector graag wil mee helpen het verspreid glas op te ruimen, maar zoals al eerder gezegd het is een kostbare zaak. Als de bestemming van glastuinbouw wijzigt naar landbouw heb je een behoorlijke waardevernietiging. De vraag is dan wie moet dit nu betalen.
Diegene, die het ooit heeft toegelaten dat verspreid glas mogelijk is gemaakt en het nu graag wil opruimen, zou volgens mij de hoofdmoot van de rekening voor hun rekening moeten nemen. Misschien willen de ondernemers gevestigd op het verspreid glas wel gewoon lekker door ondernemen op die plek mits dat rendabel kan. Dan hoeft je ook niet de saneren/ verplaatsen, dus kost het geen geld. Goede oplossing PVDA?

Of registreer je om te kunnen reageren.