2 reacties

Redactie GFActueel
Pura Natura lijkt een belangrijke stap te hebben gezet om erkend te worden als productiewijze van een duurzaam product uit de kas.


Zelfs het ministerie van Landbouw geeft aan dat Pura Natura, in de lijn van de visie van het ministerie ligt. Het is toch prettig voor mensen, die hun hart en ziel ergens voor geven, te horen krijgen dat hun gedachten goed past bij de overheidsgedachten. Pura Natura lijkt hiermee een belangrijke stap te hebben gezet om erkend te worden als productiewijze van een duurzaam product uit de kas. Een stap bovenop de huidige productiewijze, die qua duurzaamheid ook al behoorlijk goed gaat. Pura Natura is een soort duurheidheidsteelt 2.0. Het is toch weer bewonderenswaardig voor de Nederlandse glastuinbouw, dat zo’n ontwikkeling hier plaatsvindt.

Nu is het te hopen, dat ook Nederlandse retailers schapruimte voor dit product gaan inruimen en dat er omtrent de duurzaamheid van dit product goed gecommuniceerd wordt. Alleen is het te hopen dat er niet weer een extra label aan wordt gehangen. Er zijn al labels genoeg en de consument raakt het spoor bijster met nog meer logo ’s en labels. Het zou mooi zijn als dit product kan vallen onder een huidige en bestaande certificering, die alles aspecten van het duurzaam en schoon telen in zich mee draagt.

Naast visie aangeven dat gedachte in de visie van de overheid valt zou het mooi zijn als, diezelfde overheid meehelpt deze teeltwijze echt vooruit te helpen. Dit door actief beleid op bijvoorbeeld een certificering en bijpassend label.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    piet

    Vind je colum een beetje vaag wilko!. het punt is nu juist dat puranatura aansluiting wil met de biologische teelt. Dat is bekend bij de consument: er is gangbaar product en er is biologisch product. Het is een duidelijk verhaal naar de consument: geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en teelt in de grond. Het puranatura concept is het gewoon en de teelt moet daarop aangepast worden. Lans staat erom bekend en is groot geworden omdat ze altijd de juiste keuzes maakten met nieuwe ontwikkelingen. Wordt Lans een beetje roestig omdat jullie nog niet met puranatura meedoen?

  • no-profile-image

    Peter Jens

    <>

Of registreer je om te kunnen reageren.