Redactie GFActueel
Nog vóór half zeven stroomde ons erf vol met busjes stoere mannen.

Vandaag zijn de kassenslopers begonnen aan onze kassen. Ik zeg ‘kassenslopers’, want zo heten ze in de volksmond. Maar deze mannen zijn geen slopers. Eigenlijk zijn ze vrij voorzichtig met alle waren, want alles wat ze in handen hebben, heeft een waarde. Onze kas was nog goed genoeg om elders weer opgebouwd te worden en daarom gaat het ‘slopen’ heel zorgvuldig.

Stoere mannen
Toch zag dat er vanochtend niet echt zo uit. Nog vóór half zeven stroomde ons erf vol met busjes stoere mannen. Ons dochtertje fluisterde in mijn oor (ze was nog hees van kamp): “Die mannen hebben allemaal tatoeages!”. Om daar later nog aan toe te voegen: “en een oorbel!” Voor collega’s hoef ik niet veel uit te leggen als ik zeg dat het zo’n beetje hetzelfde slag is als kassenbouwers. Dikke gouden kettingen, trainingsbroek, grote praat en een klein hartje. Enfin, dat raast dan dwars door de kas en later door de gevel heen op grote trekkers en shovels. Met blote handen hanteren ze een enorme cirkelzaag of tillen ze grote ruiten uit de gevel. Ik heb mijn ogen uit gekeken. Binnen een kwartier was twintig man keihard aan het werk. Met een opzichter voor de aansturing kent iedereen zijn taak.

Buismotoren
Ik heb heel veel foto’s gemaakt. Die zullen vandaag of morgen wel op het web verschijnen. Eigenlijk was het namelijk best een mooi gezicht. Het is gelukkig mooi weer, dus de grond blijft hard en de schuur blijft schoon. Bovendien hou ik wel van actie. Hardwerkende mensen die lekker opschieten, dat is leuk om naar te kijken. Mijn man zag dat toch wat anders. Het letterlijk slopen van zijn droom deed hem vanzelfsprekend meer zeer dan mij. Tot zijn ellende zag hij bijvoorbeeld hoe een man de buismotoren in de gevel kapot zaagde. “Die zijn nog helemaal goed!” zei hij tot zijn verbijstering. Het lijkt nog maar net geleden dat we die dingen (natuurlijk heel duur) nieuw hebben moeten kopen. En nu gaan ze gewoon aan stukken. Dat is wel slikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.