laatste update:23 mrt 2010

Redactie GFActueel
Mocht Kemkers ontslagen worden, dan vraag ik hem om bij NIFE te komen werken.

Ik kan het moment maar moeilijk loslaten…. De foute baanwissel van Sven Kramer op de Olympische Spelen. Coach Gerard Kemkers die vingerwijzend en roepend Sven een tweede Gouden Medaille ontneemt. En waarschijnlijk een derde ook, want de ploegenachtervolging was een ‘makkie’ geweest met een ontembare Hollandse Leeuw Sven, die nu na de diskwalificatie meer weg had van een krols poesje.

Essent
Grote winnaar is overigens die grote Energiereus Essent, die op de handige commerciële actie ‘Svenergy’ nu een paar miljoen euro minder ‘korting’ hoeft uit te keren aan die domme consumenten die deze dure contractvorm hebben gekozen. € 50,00 Korting per gouden medaille, dus nu € 100,00 minder per consument uit te keren; met enkele tienduizenden overstappers betekent dit een paar miljoen euro. Wat zal Essent gejuicht hebben bij de blunder van Kemkers! Misschien hebben ze Gerard wel omgekocht! “Tien jaar gratis energie als je Sven verkeerd laat wisselen…”.

Enkele uren na het dramatische sportmoment, komen via de mail al de filmpjes, foto’s en andere ludieke acties binnen. Wat zijn we toch een heerlijk volk, wij Nederlanders! Afzagen, galgenhumor, leedvermaak, jaloezie… Als je dit in Amerika vertelt, vragen ze of wij dan niet van ons eigen land houden. Schijnbaar niet, of in ieder geval niet veel…

Ware held
Maar goed, ik vind Gerard Kemkers een ware held! Hij is coach en neemt in een split second een keuze om zijn pupil aan goud te helpen. En dat dit dramatisch uitpakt, is kl… voor Sven, jammer voor de rest en leuk voor die Koreaan, die Rus, Bob de Jong en Essent.

Mocht Kemkers ontslagen worden, dan vraag ik hem om bij NIFE te komen werken. Mensen die naar eer en geweten advies geven en proberen voor de klant het beste te doen die zijn en blijven waardevol. Als wij medio mei zouden adviseren om voor 4 jaar ( 2011 t/m 2014 ) geheel of gedeeltelijk gas in te kopen, dan doen wij dat omdat wij denken dat dit het beste advies is. Als na de ‘race’ blijkt dat dit niet het beste advies geweest is, dan is dat een dikke ‘jammer dan’. Want meer kan je niet doen dan naar eer en geweten een advies over de markt en de verwachte ontwikkelingen geven. Adviseurs moeten advies geven en niet bang zijn een boeman gevonden te worden. En dat geldt hetzelfde voor één van Nederlands beste coaches. Beste Gerard: bedankt en succes!

 


Of registreer je om te kunnen reageren.