radijs-web32-jws402179-014

Overige glasgroenten

Terug naar dossier

laatste update:24 feb 2010

Redactie GFActueel
24/2 ‘Donar wist zich aardig staande te houden’

De radijs bij Peter de Jong van Jongfresh in Monster is goed van kwaliteit. “We lopen wel een weekje achter. Alles is traag en meer ongelijk. Wat we niet verwacht hadden, is dat Donar zich daarbij aardig staande wist te houden. Het ras staat bekend dat je dat in koude winters niet moet hebben, maar hij bleef ten opzichte van de andere winterrassen aardig doorgroeien. Het zwakke knol-huidje blijft wel een nadeel van Donar.”
 
Meer power
Inmiddels staat er nu vooral Juwella, met een zaaidichtheid van 250 zaden per vierkante meter. Met zaaien is net de overstap gemaakt naar Suprella. “We gaan weer naar de zomerrassen toe. Tussen de Juwella en Supralla in hebben we ook nog een paar weekjes Rosella gezaaid. Bij nader inzien komt die planning niet helemaal goed uit. “Het eerste zaaisel van de Rosella haalt de eerder gezaaide Juwella in. Rosella staat er groeierig op. Er zit meer power in.”
 
Voeding op peil
De klimaatinstelling staat op 4 tot 5 graden Celsius ’s nachts en 8 graden overdag met een lichtverhoging van 1 of 2 graden. “Verder activeren we de radijs ook door er een minimumluchtje in te zetten.”
De radijs heeft alleen na het zaaien water gehad, en verder niet meer. “Je moet dan ook gewoon zorgen dat je de voeding in het najaar op peil brengt voordat je met de teelt begint.”
Ziektes op plagen zijn niet noemenswaardig aanwezig.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.