1 reactie

Redactie GFActueel
Ik heb weleens gehoord dat het bedrijf voor het huis gaat.

Met regelmaat lees ik weblogs en andere artikelen in allerlei bladen over groente en fruit . Wat me elke keer weer opvalt is dat ons vak zo ontzettend divers is. Vaak over de teelt technische kant ,maar ook over politiek, marketing, personeelsbeleid en zo kan ik me weblog wel vol schrijven met onderwerpen. Ik vind dat we trots mogen zijn op onze sector.

Als ik dan lees dat er veel producten zijn die beweren dat ze gezond zijn omdat ze zoveel groente of fruit bevatten, zelfs soms helemaal geen spoor van groente of fruit bevatten. Dan denk ik dat wij de boot gemist hebben met onze marketing. Wij hebben de gezondste producten en houden onze mond. Wat is hier de rede van? Durven we dit niet ,omdat er altijd wel iemand opstaat die zegt dat er teveel residu inzit? Zijn we bang voor die ene collega die er een zooitje van maakt door middelen te gebruiken die niet toegestaan zijn. Waardoor we weer met z’n allen in het schavot belanden? Als er een uitzending over illegale arbeid is, zie je weer de tuinbouw in beeld. Zouden we ooit van dat negatieve imago afkomen?

Het toch niet te bevatten dat een sector die zoveel exporteert, 12,6 miljard euro samen met de sierteelt, dat die zo negatief bekend staat. De werkgelegenheid die we bieden, ook zo’n onderwerp waar je veel negatieve reacties vindt. Dat het land wordt overstroomt met Polen , dat komt omdat de tuinbouw goedkopen arbeiders wil. Degene die dit beweren vergeten er gemakshalve bij dat de mensen die hier wonen gewoon geen zin hebben om vroeg hun bed uit te komen. De innovaties, de gesloten kas, aardwarmte , biologische bestijding,belichting waar ook de voetbalvelden hun voordeel aan hebben. Allemaal dingen waar we trots op mogen zijn. Laten we er ook trots op zijn! Als wij zelf niet positief over onze sector zijn , mogen we ook niet verwachten dat andere het zijn.

Dit is mijn laatste weblog hier voor de Groente en fruit, ik wens iedereen goede oogst toe maar vooral een goed leven en dat is nog het belangrijkste. Ik heb weleens gehoord dat “achter” (het bedrijf) voor “voor” (het huis) gaat. Maar ik ben van mening dat als er voor iets gebeurd, ziekte van kinderen bijvoorbeeld, dat achter dan niet zo belangrijk meer is .

Eén reactie

  • no-profile-image

    Pieternel

    Jammer Wilma, dat je stopt met de weblog. Ik denk dat jouw woorden weer collega's aan het denken zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.