laatste update:26 dec 2009

Redactie GFActueel
‘Blij dat het nu een beetje gaat groeien’

In week 52 is Harry van Winden in Made bezig met de tweede ronde van de eigen opkweek, met het ras Proloog. Hij trekt plastic over de potten, zodat de zaden goed kiemen. De opkweek begint met 25 graden Celsius vlak. Onder het plastic, dat twee dagen blijft liggen, wordt het dan 26 of 27 graden Celsius. “Met 2,5 dag staan ze boven.”
 
Belichte eigen opkweek
Er staan 18 duopotten per vierkante meter voor de tweede ronde in de opkweekruimte (26.000 planten op 1.385 vierkante meter). Deze worden als 21-daagse plant geplant.
Een eerdere opkweek is op 18 december als 25-daagse plant op de mat gezet. Dit laatste in verband met de grotere hoeveelheid planten (39.500 planten op 1.385 vierkante meter). Hier stonden 14 duopotten per vierkante meter, dus 28 planten per vierkante meter, van het ras Venice. De 5.000 lux belichting hielp om een zwaardere planten met dikker blad neer te zetten.
 
Scherm dicht
De teelt zelf is gestart bij 19,5 graden Celsius vlak. “We hebben er niet het mooiste weer op gehad. Het energiescherm is dan ook nog niet open geweest. Ik ben blij dat het nu een beetje gaat groeien. De planten beginnen een beetje richting mat te wortelen.”
Hij geeft één druppelbeurt per dag, waarbij hij 2,8 EC mee geeft.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.