Redactie GFActueel
‘Inwortelen is altijd een punt dat goed moet gebeuren’

Op 7 december heeft Ton van den Bosch in Bleiswijk het rode ras Friendly geplant. “We zijn ze nu op drie aan het zetten.” Het is afhankelijk van de gewasstand en de weersomstandigheden waar de eerste vrucht wordt aangehouden, maar het streven is om dit op het vierde oksel te doen.
 
Plant even rust geven
Er is gestart op 20 graden Celsius vlak, met een maximumbuis erin. “Om de planten wat te laten rusten van het vervoer.” Als die overgang is gemaakt, haalt hij de temperatuur op naar 21 tot 21,5 graden.
De planten krijgen regelmatig een druppelbeurtje, om ze goed aan te laten slaan. De wortels zijn gelukkig vlot de mat in gegaan. “Dat is altijd een punt dat goed moet gebeuren.”
 
Goed microklimaat onder scherm
Er ligt in week 52 veel sneeuw op het dak. “Daarom hebben we de temperatuur iets terug gezet, om hem niet helemaal leeg te stoken.”
Het scherm blijft continu dicht, ondanks dat er af en toe een zonnetje te zien was. “Het belangrijkste is om een goed microklimaat te houden.”
 
Vangplaten in de gaten houden
De gewasbescherming wordt gestart met een cyclus Vertimec. “Daarna zullen we het aankijken met de vangplaten, wanneer we biologie moeten inzetten. Meestal beginnen we half januari met cucumeris, op het moment dat de planten weer een beetje bloemen hebben.”
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.