Redactie GFActueel
‘Iets meer omvang dan ik wil zien’

De sla bij Peter Nellen in Baarlo staat er goed bij. “Wel wat geel blad. We hebben de laatste weken wat zacht weer gehad. De onderkant is daardoor iets zwakker. Door de lage prijzen zijn we de oogst iets aan het vooruit schuiven. Dat speelt ook mee.”
Hij snijdt de sla met een oogstgewicht rond de 370 gram. “We zijn nu Neil aan het oogsten. Volgende week gaan we naar de Brighton. Neil heeft iets meer omvang dan ik graag zou zien. Brighton heeft dat niet. Die is precies zoals het moet zijn.”
Ook voor nieuwe plantsels gebruikt hij Brighton. In het voorjaar gaat hij Hilton proberen.
 
Gas ingekocht
De kachels staan nog uit, al is tijdens een paar dagen met vorst al even gestookt om de kastemperatuur op 5 tot 6 graden Celsius te houden. Dat was nog duur gas. Volgend jaar wordt het iets goedkoper. We hebben weer ingekocht voor volgend jaar.”
Het is wat rustiger aan het worden in de teelt. “Maar het groeit nog vanzelf. Anders dan vorig jaar. Toen vroor het al rond deze tijd.”
Er wordt veel gelucht. Aan de windzijde zakken de luchtramen echter, met behoorlijk veel wind, zachte temperaturen, en zon. Toch geeft dit geen schraal klimaat. “De sla heeft al drie weken geen water meer gehad. Dat is niet nodig.”
 
Ziekten of plagen vormen geen enkel probleem. “Alleen in de zomer hadden we de laatste keer hier en daar een plekje ‘wit’. Maar ook dat was niet noemenswaardig.”
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.