1 reactie

Redactie GFActueel
‘Met 10 cent per kilo ben je gauw klaar met rekenen’

Dinsdag(3 november) heeft Mike Bruinen in Berkel en Rodenrijs zijn paprikagewas laten versnipperen. “We zijn nu (donderdag 5 november) volop aan het opruimen. Alles gaat eruit, ook de steenwol, alles wordt nieuw.” Zijn steenwolkeuze blijft gelijk aan dit jaar: in de kas met teelt op goten Expert en in de kas met teelt op de grond Vital. “Op de grond ligt de mat wat ongelijker en ik heb het idee dat in die Vital het water beter tot boven toe doortrekt.”

Week eerder ruimen

Met het uitruimen is hij een week eerder gestart dan gepland. “De laatste week deed de groene paprika 10 cent, dus dan ben je gauw klaar met rekenen. Dan heb je het wel gezien, en heeft het geen zin om door te gaan.”

De teelt eindigde zonder dat nog speciaal tegen plagen moest worden bestreden. “Alleen eind september hebben we tegen rupsen een keer Steward gespoten. Voor de rest was het schoon.”

Nieuwe rassen beproeven

Op 2 november is gezaaid voor de nieuwe teelt. “Op 1 december poten we een vierdeweeks plantje.” Het ras is wederom Sopra. Hij zet er geen pad met een ander ras bij ter beoordeling. Het enige ras dat daarvoor in aanmerking zou komen is Morraine en daar heeft hij niet meteen alle vertrouwen in. Naar zijn beleving is dat toch meer een voor rood ontwikkeld ras, dat, omdat het niet in dat segment slaagde, maar wordt gepromoot voor groen. “Ik heb het gevoel dat zaadbedrijven toch al niet erg meer zoeken naar geschikte groene rassen.” Wel heeft hij een proefje met een nieuw ras van Rijk Zwaan en van Westland Seeds, “maar daar is niets spannends aan. Daar valt nu nog niets van te zeggen.”


Volgend jaar moet prijs beter

De productie is naar tevredenheid verlopen. “Maar de prijs was zwaar, zwaar onder de maat. Volgend jaar móet het beter gaan.”


Eén reactie

  • no-profile-image

    jan exteler

    IK heb GWO groene paprika gedaan ,er word wel degelijk naar een groen ras gezocht met de goede eigenschappen die men wenst.
    Wat zijn jou wensen?

Of registreer je om te kunnen reageren.