Glas

Partner

De Ruiter bouwt nieuwe demokas

Binnenkort neemt De Ruiter afscheid van het Tomato Experience Centre in ’s-Gravenzande, waar het bedrijf jarenlang open dagen organiseerde en gasten ontving.

Vanaf oktober neemt De Ruiter zijn intrek in een gloednieuwe, hypermoderne demokas: De Ruiter Tomato Experience.

Demokas met belichting

Het assortiment van De Ruiter in de belichte teelt is enorm en sluit naadloos aan op de toename van belichte kassen. In 30% van alle kassen in de Benelux branden al lampen en dat neemt alleen maar toe. Daarom bouwt De Ruiter deze nieuwe demokas, zodat telers en voorlichters zélf de prestaties van de rassen van De Ruiter en collega-zaadhuizen kunnen bekijken.

De nieuwe demokas wordt gebouwd aan de Narcissenweg 4 in Bleiswijk. De gloednieuwe kas beslaat straks 8.000 vierkante meter, waarvan 3.200 vierkante meter belicht wordt. Bij de kas wordt een prachtig ontmoetingscentrum ingericht met alle faciliteiten.

Foto: De Ruiter
Foto: De Ruiter