Doorgaan naar artikel

Supers halen tomaten nog overal vandaan

Het blijkt nog lastig voor Nederlandse supermarkten helemaal op Nederlandse tomaten over te stappen.

De beschikbaarheid van Nederlandse tomaten is sterk verbeterd, maar dat is in de winkels nog niet te zien. Datzelfde geldt voor de prijsvorming. De prijs is voor sommige producten nog iets opgelopen in de winkels. Dat zal komende weken naar verwachting veranderen met normaliserende prijzen in de afzet.

Steekproef

In een steekproef van Groenten & Fruit blijkt dat Albert Heijn deze week Belgische trostomaten verkoopt van de veilingen en Spaanse losse tomaten in de schappen heeft. Vorige week lagen in diezelfde winkel Nederlandse losse en trostomaten.

Voor trostomaten hebben 2 van de 5 Nederlandse supermarktketens geen Nederlandse herkomst. Aldi heeft nog steeds verpakte Turkse trostomaten te koop, even goedkoop als de Nederlandse onverpakte Merlice van Lidl.

Het blijkt nog lastig voor Nederlandse supermarkten helemaal op Nederlandse tomaten over te stappen.

Bij de losse tomaten zien we ook dat 2 van de 5 supermarktketens nog op import aangewezen zijn. Aldi heeft ondertussen Nederlandse losse tomaten, maar Jumbo (Marokkaanse) en AH (Spaanse) halen product nog uit het buitenland.

3 van de 5 ketens heeft biologische trostomaten in het schap. Daarvan heeft alleen Jumbo Nederlandse biologische trostomaten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin