Doorgaan naar artikel

Markt: Winkelprijzen tomaat en paprika lopen op

De prijzen voor het basispakket tomaten lopen op, maar de verschillen ook.

Een aanzienlijk deel van de Nederlandse supermarkten heeft de prijzen voor trostomaten en tomaten opgeschroefd. Dat blijkt uit een steekrproef. Het is dubbeltjeswerk. Zo zijn de Turkse trostomaten van Aldi nu € 3,29 per kilo, een stijging van € 0,30. Bij AH is de prijs gestegen naar € 3,58, een stijging van € 0,20. Dat is niet het geval bij PLUS, dat de trostomaten als laagblijvers nog prijst op € 3,18. Het betreft Nederlandse trostomaten.

Losse tomaten

Opvallend is verder dat de prijs voor losse tomaten harder lijkt te stijgen. Bij verschillende supermarkten liggen de prijzen nu boven die voor trostomaten. Bij AH is de prijs gelijk met € 3,58 per kilo. We zien in winkels nog wel buitenlandse herkomsten, zoals de Canarische eilanden en Spanje.

Paprika

Ook de prijzen voor rode paprika en mixpakken paprika liepen afgelopen weken dubbeltjes op. De overgang naar Nederlands product leidt ertoe dat Albert Heijn € 2,49 vraagt voor een mixverpakking. Bij overige winkels is dat € 2,29 en bij PLUS (in een aanbieding) € 2,09 per pak.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin