Doorgaan naar artikel

Aardwarmte Vogelaer neemt Green Well Westland over

Aardwarmtebedrijf Green Well Westland is overgenomen door Aardwarmte Vogelaer. Green Well ligt al geruime tijd stil.

Over de overnamesom doen beide partijen geen uitlatingen. Na de koopovereenkomst verandert er op korte termijn niets aan de energiestromen in het gebied. Green Well Westland kampt al geruime tijd met technische problemen. Vogelaar wil een tweede aardwarmtebron realiseren en die warmte afzetten via het netwerk van Green Well Westland. Daarvoor is een koppeling nodig. Aardwarmte Vogelaar verwacht begin 2024 te kunnen starten met aardwarmtelevering uit die tweede bron aan klanten van Green Well Westland.

Pionier

Aardwarmteproject Green Well Westland is het eerste aardwarmteproject in het Westland en een van de eerste aardwarmteprojecten in Nederland. Als pionier in aardwarmte hebben de ondernemers achter GWW de afgelopen 15 jaar veel energie gestoken in de ontwikkeling van aardwarmte in de glastuinbouw.

De productieput ligt nu al een jaar stil vanwege technische problemen. Een onderzoek moet uitwijzen of de putten in de toekomst wellicht nog zijn te gebruiken door bijvoorbeeld nieuwe technieken. De telers wonnen een aantal maanden geleden een rechtszaak over de winningsduur van de vergunning. Die is voor Green Well Westland nu 35 in plaats van 30 jaar. Dat speelde bij de overname geen grote rol, laten de partijen weten.

De bestaande installatie van Aardwarmte Vogelaar levert nu al warmte aan 19 bedrijven en gaat warmte leveren aan meer dan 400 woningen in de nog te bouwen woonwijk Westmade Noord in Monster. De nieuwe aardwarmte-installatie gaat dan warmte leveren aan de 16 tuinbouwbedrijven in het netwerk van Green Well Westland.

Uitbreiden netwerk

Het koppelen van het warmtenetwerk van Aardwarmte Vogelaer aan GWW biedt nieuwe mogelijkheden om aangesloten te worden op het integrale Warmte Systeem Westland. Hiermee wordt de onderlinge uitwisseling van warmte over een veel groter gebied mogelijk. Ook kan in de toekomst mogelijk restwarmte uit de Rotterdamse haven worden geleverd aan het warmtenetwerk in Poeldijk.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin