Doorgaan naar artikel

Overheid wil meer inzicht in teelt per kaslocatie

Voor glastuinders wordt het invullen van de Landbouwtelling iets meer werk. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil meer inzicht in bijvoorbeeld teelt per locatie.

Dat blijkt uit de Regeling landbouwtelling en Gecombineerde Opgave 2022, die in de Staatscourant is gepubliceerd. Volgens LNV is de administratieve handeling voor glastuinbouw verzwaard, maar de toename is licht.

Uit de publicatie blijkt dat telers per locatie naar de specifieke teelt wordt gevraagd. In voorgaande jaaropgaves werden alleen locatiegegevens gevraagd voor gas- en warmtegebruik en werden teeltarealen per bedrijf allemaal bij het hoofdkantoor geteld.

Risicogewassen in kaart

Door te vragen naar de teelt per locatie krijgt het ministerie meer inzicht in waar de kassen met precies welke teelten staan in Nederland. Lidstaten van de Europese Unie hebben de plicht risicogewassen in de tuinbouw in kaart te brengen.

Ook afzetorganisatie opgeven

Ook de registratie van het lidmaatschap bij een afzetorganisatie loopt via de opgave bij RVO. Daarbij is dit jaar Harvest House opgenomen, een nieuwe erkende afzetorganisatie voor de subsidieregeling GMO. Telers die bij een buitenlandse afzetorganisatie zijn aangesloten zien nu geen keuzescherm met buitenlandse afzetorganisaties, maar moeten de naam zelf invullen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin