Doorgaan naar artikel

Aldi naar Turkse tomaten; kwaliteit paprika matig

Aldi verkoopt Turkse trostomaten en is daarmee uitzondering. Bij meer ketens is de kwaliteit paprika uit Spanje matig.

Dat blijkt uit een rondgang langs winkels van Aldi, Albert Heijn en Jumbo. Aldi heeft de trostomaten in een kiloverpakking voor € 2,99. Waar voor ander Nederlands product als komkommer de aanduiding PlanetProof op de verpakking staat, is dat voor de Turkse aanvoer trostomaten niet het geval.

Nederlands seizoen

Andere ketens zijn al naar Nederlandse trostomaten overgeschakeld. AH verkoopt trostomaten los voor € 3,38 per kilo, Jumbo vraag € 3,98 per kilo voor eveneens Nederlandse trostomaten. Dat is circa een derde boven het prijspeil van een jaar geleden.

Bij losse tomaten hebben Aldi en AH beide Spaanse voor € 2,98 per kilo. Jumbo heeft voor die prijs Marokkaanse tomaten.

Rode paprika in een Nederlandse winkel. - Foto: Misset

Rode paprika in een Nederlandse winkel. – Foto: Misset

Kwaliteit paprika

De aanblik van paprika in de winkels toont kwaliteitsproblemen. Dat geldt voor de drie ketens bij vooral rode paprika. De meeste kleuren zijn nog Spaans en verpakt. Jumbo heeft Nederlandse groene paprika. Aldi is al overgestapt op Nederlandse mixpaprika (rood, groen geel).

Bij komkommer zijn AH en Aldi naar Nederlandse overgestapt. Bij Jumbo liggen nog verpakte gangbare Spaanse komkommers voor € 0,95 naast biologische verpakte komkommers uit Spanje voor € 1,49 per stuk.

Spaanse of Nederlandse aubergine

Jumbo is ook de enige keten in deze beperkte steekproef met Spaanse aubergine. Albert Heijn voert actie met Nederlandse aubergine voor € 0,69 per stuk (onverpakt). De verpakte Spaanse aubergine bij Jumbo kost € 0,95 per stuk.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin