Doorgaan naar artikel

Doorstart failliet glasgroentebedrijf na verkoop

Het biologisch glasgroentebedrijf Oirschot Organics maakt een doorstart na verkoop kort na het faillissement. Curator Geurt te Biesebeek van Aben & Slag Advocaten stelt dat de huidige exploitatie door de koper wordt voortgezet.

Rechtbank Oost-Brabant sprak 8 februari het faillissement uit over het biologisch glasgroentebedrijf Oirschot in Middelbeers en Oirschot. Het biologisch teeltbedrijf van in totaal 3,7 hectare kassen bleef in gebreke bij zijn energieleverancier, die het faillissement aanvroeg.

Huidige directie gaat mee

Volgens de curator neemt de koper negen personeelsleden in dienst en komt de huidige directie in dienst van de koper. Daarmee is sprake van een doorstart onder een andere eigenaar. De koper is actief in de markt voor biologische tuinbouwproducten en draagt die sector een warm hart toe. “De koper wil niet met naam en toenaam genoemd worden, dus die houd ik voor mij.”

Snelle verkoop

Te Biesebeek maakte dat donderdag 24 februari bekend, op de dag dat de gasprijzen 30% stegen na de inval van Rusland in Oekraïne. Of dat betekent dat er geloof is in glasgroenteteelt, is niet duidelijk. De koper handelt vanwege het biologische accent van Oirschot Organics. De curator heeft de overnameprijs nog niet bekendgemaakt.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin