Glas

Nieuws

Growers United: groei in paprika en aubergine

Het areaal van de leden van Growers United groeit 35 hectare in paprika en aubergine.

Het totale areaal komt dit jaar uit op 635 hectare. Deze groei komt door aanwas van een nieuw lid, areaaluitbreiding bij bestaande leden en aankoop van een teeltlocatie, zo laat de organisatie weten. Directeur Jan Opschoor is blij met de ontwikkelingen bij leden en de groei van de coöperatie.

Grootste groei paprika

Het paprikasegment laat de grootste groei zien. Dat groeit van 85 hectare naar 111 hectare. Door nieuwbouw en aankoop van een bestaande teeltlocatie groeit het blokpaprika segment met 17 hectare. Het segment zoete puntpaprika breidt uit met 9 hectare dankzij een nieuw lid. De telers van Sweetpoint zijn daarnaast samengegaan in een nieuw bedrijf.

Nieuwbouw aubergine

Ook het aubergineareaal neemt toe. Door nieuwbouw groeit het aubergineareaal naar 55 hectare. Purple Pride neemt de teelt van specialties zoals de (mini-)graffiti en Nasu aubergines weer in eigen hand, stelt Growers United.

Tomaten en komkommers stabiel

Het tomaten- en komkommerareaal blijft nagenoeg gelijk. Hoewel er een kleine 11 hectare tomaat bij komt, stijgt het tomatenareaal niet. Een aantal tomatentelers schakelt tijdelijk of gedeeltelijk over naar komkommer vanwege virusdruk in tomaten. Dat het areaal komkommer daardoor niet verder stijgt, komt doordat een aantal telers na een jaar komkommers weer de draad oppakt in tomaten. Door het centraal sorteren en verpakken binnen Growers United is de overstap tussen teelten relatief gemakkelijk.

Growers United heeft een Future Proof programma dat draait om kennis- en bedrijfsontwikkeling in de toekomst. Jonge ondernemers wisselen in een aparte groep, Under 40, kennis uit en wisselen ervaringen en ideeën uit over bedrijfsopvolging.

Of registreer je om te kunnen reageren.