Glas

Nieuws

Omgevingsmanager voor huisvestingsplan Westland

De gemeente Westland verleent medewerking aan het huisvestingsplan voor 688 arbeidsmigranten nu een omgevingsmanager is aangesteld.

Volgens de gemeente Westland is geluisterd naar buurtbewoners uit De Lier die bij informatiebijeenkomsten hun zorg uitspraken, maar ook met aanbevelingen kwamen. De belangen voor tuinbouw zijn echter groot. Als de gemeente niet meewerkt aan goede huisvesting kan de tuinbouw door personeelsgebrek straks ‘letterlijk en figuurlijk het licht uit doen’, schrijft de gemeente. Tegen de komst van het wooncentrum zijn veel zorgen geuit door omwonenden.

Functie omgevingsmanager gecreëerd

De plannen voor het grootschalige wooncentrum, met faciliteiten als sportvelden en recreatie, zijn aangepast met maatregelen voor verkeersveiligheid en afval. Ook is de functie van omgevingsmanager gecreëerd. Deze gaat voor, tijdens en na de bouw als vast en actief aanspreekpunt voor omwonenden fungeren. De aanstelling is voor twee dagen per week.

24 uur per dag bereikbaar

Het uitzendbureau Tradiro gaat zelf met meerdere huisvestingscoördinatoren werken, waardoor de locatie zelf 24 uur per dag bereikbaar is. Daarmee probeert de gemeente in de voorwaarden rekening te houden met de omgeving. De gemeente wil een ontheffing geven op het bestemmingsplan voor maximaal tien jaar. De provincie is daarbij betrokken, omdat het perceel tuinbouwbestemming heeft.

De besluitvorming is nog niet afgerond. De gemeente neemt over drie weken een besluit over de omgevingsvergunning. Hier kan bezwaar tegen worden gemaakt.

Foto

  • Impressie van het huisvestingsplan van Tradiro. Foto: Tradiro

    Impressie van het huisvestingsplan van Tradiro. Foto: Tradiro

Of registreer je om te kunnen reageren.