Doorgaan naar artikel

EU-project leidt tot scoutrobot voor simpele kassen

De scoutrobot in tomatenkassen uit het EU-project Greenpatrol wordt in Tsjechië doorontwikkeld met bestrijdingsapplicatie.

Onderzoekers van de Mendel Universiteit in Brno (Tsjechië) hebben een prototype van de robot getest die in laagwaardiger kassen uit de voeten kan. Deze heeft tot 90% accuratesse in herkennen en bestrijden van lokale uitbraken in de kas. Naast tomaten-, is het prototype ook getest op rijen paprika.

Tekst gaat door onder de video

De onderzoekers bouwen daarmee voort op de scoutrobot die werd ontwikkeld in het project Greenpatrol. In dat door Spaanse onderzoekers van technologiecentrum CTC gecoördineerde project werd de robot ontwikkeld die gebruik maakt van Europese satellieten (Galileo).

Kunstmatige intelligentie

Deze robots hebben in de aansturing en navigatie een precisie van 20 centimeter. Het scouten met camera’s is daarbij veel preciezer. Ook het Nederlandse robotbedrijf Aerovision is betrokken bij het project waarvoor de EU € 2 miljoen uittrok. De robot gebruikt kunstmatige intelligentie om de plaag te herkennen en te bestrijden.

De onderzoekers hebben een nieuw projectvoorstel ingediend om de robot voor te bereiden op nieuwe generatie middelen met nanotechnologie.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin