Glas

Nieuws

Westlanders in verzet tegen nieuw arbeidershotel

Buurtbewoners in het Westland komen in verzet tegen een wooncomplex voor arbeidsmigranten in hun buurtschap tussen de kassen.

Omwonenden van het nog te realiseren wooncomplex voor 688 arbeidsmigranten aan de Oostbuurtseweg bij De Lier komen in opstand tegen de bouwplannen van uitzendbureau Tradito. In een brief aan het Westlandse college van B en W hebben ze laten weten ‘alle rechtsmiddelen te zullen aangrijpen om deze plannen tegen te houden’. De Westlandse burgers vinden het ‘ongehoord’ dat de gemeente groen licht wil geven aan het realiseren van huisvesting voor zoveel arbeidsmigranten in een kleine woongemeenschap ver buiten de bebouwde kom van de dorpskern van De Lier .

Omwonenden lange tijd in ongewisse

Onlangs ontvingen de bewoners van de Oostbuurtseweg en omgeving een brief van de gemeente om hen te informeren over de plannen voor het wooncomplex tussen de kassen op de grens met de gemeente Midden-Delfland. Tot die tijd hebben ze die plannen vooral via de media moeten vernemen, stellen ze. “Wij vinden dat u ons als directe omwonenden wel erg lange tijd in het ongewisse heeft gelaten, terwijl wij inmiddels uit uw schrijven hebben begrepen dat er achter de schermen door de gemeente inspanningen worden verricht om deze aanvraag in goede banen te leiden”, laten ze het gemeentebestuur weten.

Nog geen vergunningaanvraag

Hoewel de plannen rond de arbeidsmigrantenhuisvesting al wat ouder zijn, hebben de bezorgde Lierenaren als verenigde omwonenden nog niet veel kunnen doen, omdat er nog geen vergunningsaanvraag is ingediend, stellen ze. Daarom willen ze nu hun standpunt duidelijk maken richting de gemeente en hebben ervoor gekozen om iedere bewoner zijn eigen brief te laten sturen, alleen al om verantwoordelijk wethouder Albert Abee met de stapel brieven te confronteren. De boodschap is dan duidelijk, stellen ze: “We zijn tegen de plannen voor de arbeidsmigrantenhuisvesting en we zijn verenigd als bewoners.”

Maandag 12 juli is de informatiebijenkomst met wethouder Abee en uitzendbureau Tradiro; eerst fysiek met een kleine groep direct omwonenden, daarna online een open bijeenkomst. Een woordvoerder van de gemeente Westland laat weten dat de wethouder dan pas inhoudelijk zal reageren op de ontvangen brieven.

Of registreer je om te kunnen reageren.