Glas

Nieuws

Start tomatenteelt in Fieldlab Vertical Farming

De twee praktijkgerichte klimaatkamers van het Fieldlab Vertical Farming bij Delphy in Bleiswijk zijn in gebruik genomen.

Na ruim een jaar van ontwerpen, voorbereiden en technische engineering kon Infinite Acres de beide klimaatkamers opleveren. Een van deze klimaatkamers bestaat uit een meerlagensysteem met een teeltoppervlak van 70m², verdeeld over vijf torens van vier lagen. De andere klimaatkamer beslaat ruim 80m² voor een enkellaags teelt.

Tomatenteelt in klimaatcel van Fieldlab Vertical Farming. - Foto: Delphy
Tomatenteelt in klimaatcel van Fieldlab Vertical Farming. - Foto: Delphy

Start tomatenteelt

Op vrijdag 25 juni 2021 zijn de eerste tomatenplanten geplant in de enkellaags klimaatkamer, waarmee een start is gegeven aan de eerste demonstratieteelt. De meerlagen klimaatkamer zal snel volgen met een eerste teelt van basilicum. Met de uitbreiding van de Vertical Farming faciliteiten speelt Delphy in op de vraag naar teeltkennis uit de internationale sterk groeiende Vertical Farming markt.

Klimaatcel voor meerlaags teelten. - Foto: Delphy
Klimaatcel voor meerlaags teelten. - Foto: Delphy

Innoveren met Vertical Farming

Fieldlab Vertical Farming wordt uitgevoerd door verschillende partners, die op initiatief van Innovation Quarter bij elkaar zijn gebracht. Ze willen bijdragen aan het duurzaam versterken van de concurrentiepositie van de tuinbouwsector in Zuid-Holland, door het creëren van een open innovatie-omgeving voor Vertical Farming.

Het project heeft een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland ontvangen, waarmee de kosten van het project voor 42% gedekt zijn. De partners zorgen zelf voor de benodigde cofinanciering.

Of registreer je om te kunnen reageren.