Glas

Nieuws

Netwerk Trias verwarmt met tweede bron 275 hectare

Met de inschakeling van de tweede aardwarmtebron van Trias Westland wordt warmte mogelijk voor 54 glasbedrijven en 345 woningen.

Op 1 juli is de tweede aardwarmtebron van Trias in Naaldwijk in gebruik genomen. De bron was in de zomer van 2020 geboord en wordt na het opvoeren van de capaciteit gekoppeld aan de eerste bron. Recent keurde de minister van Economische Zaken en Klimaat, Stef Blok, de winningsvergunning goed.

Bij de aanleg van het warmtenetwerk is bovendien ingespeeld op een veel grotere rol in de warmtetransport in Westland. Met subsidie van € 3,7 miljoen van het ministerie van Landbouw is een dikkere leiding gelegd. Een groot deel van Trias Westland doet in de toekomst namelijk dienst als hoofdleiding binnen Warmtesysteem Westland.

Nieuwe eisen

De aardwarmtebron is modern ingericht. Het gas dat meekomt bij de productie van aardwarmte wordt via WKK’s omgezet in elektriciteit. Hiermee wordt de elektriciteitsvraag van de pompen en warmtelevering direct opgewekt. Ook zijn de binnenbuizen voorzien van glasfiber epoxy. Hierdoor zijn ze volledig corrosiebestendig.

Trias Westland is een geothermiebedrijf met eigenaarschap van de aangesloten tuinders en vormt een model voor andere warmtecoöperaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.