Doorgaan naar artikel

Glastuinders creëren maatschappelijke adviesraad

Glastuinbouw Nederland roept een Maatschappelijke Raad van Advies Internationale Werknemers in het leven.

Als onafhankelijke specialisten nemen Frank van Gool, Malgorzata Bos-Karczewska en Wouter Waleson zitting in deze adviesraad. De eerste twee zijn bekend als ceo van Otto Workforce en als hoofdredactrice van de Pools Nederlandse krant en website Polonia.nl. Ze zitten ook allebei in het bestuur van het door Tilburg University opgezette Kenniscentrum Arbeidsmigranten. Wouter Waleson is zelfstandig consultant op het gebied van arbeid.

Kritische reflectie op masterplan

De drie leden van de adviesraad is gevraagd ‘een onafhankelijke kritische reflectie’ te geven op de voortgang van het Masterplan Internationale Werknemers van Glastuinbouw Nederland. Met voorzitter Adri Bom Lemstra en arbeidsspecialist Peter Loef van Glastuinbouw Nederland zullen ze ten minste vier keer per jaar bij elkaar komen. Die bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk plaats bij ondernemers in de glastuinbouw. Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomsten vormt een gesprek met de ondernemer en zijn werknemers.

Onderdeel van Human Capital Agenda

Glastuinbouw Nederland heeft de ambitie een sector te zijn die bekend staat als een goede en aantrekkelijke werkgever met navenant personeelsbeleid, werkomgeving en arbeidsvoorwaarden. Om bij te dragen aan deze ambitie heeft de ondernemersorganisatie een Human Capital Agenda opgesteld, waarvan het Masterplan Internationale Werknemers en de campagne Trotse werkgevers onderdelen zijn.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin