Glas

Nieuws

Beheerder en fietsen tegen overlast arbeidsmigranten

Voor het voorkomen van overlast door wooncomplexen met arbeidsmigranten schermt uitzendburo Tradiro met gratis fietsen, sportvoorzieningen en toezicht door een beheerder.

Dat was gisteren te horen tijdens een grote online informatiebijeenkomst, belegd door de gemeente Westland en uitzendbureau Tradiro. Buurtbewoners van het buurtschap Oostbuurt tussen De Lier en Den Hoorn maken zich zorgen over een bouwplan op de hoek van de Provinciale weg N223 en de Oostbuurtseweg. Vooral de omvang baart zorgen.

“Waarom willen jullie zoveel mensen bij ons plaatsen? In de buurt hier wonen ongeveer tweehonderd mensen, daar willen jullie er zevenhonderd bijzetten. Dat gaat overlast geven”, aldus een van hen.

“Wij zetten 24/7 diverse conciërges en beheerders in, die dat moeten voorkomen. Die kunnen de boel in de gaten houden, de locatie en directe omgeving schoonhouden en bezoekers moeten zich aan de poort melden bij de receptie ”, zegt Michael Mostert, directeur van uitzendorganisatie Tradiro. “Voor een kleinere locatie is dat niet rendabel en bij een grotere locatie kunnen we ook voorzieningen als sportvelden, fitness en recreatieruimten maken.”

Fietsen voor korte ritjes

Wethouder Albert Abee voegt toe dat als er veel klachten komen, de gemeente in overleg zal gaan met de organisatie om dat binnen de perken te houden. Verkeersoverlast voor de omwonenden aan de Oostbuurtseweg verwacht Tradiro alvast niet. De uitzendorganisatie gaat zich inspannen om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen, die ze gratis uitlenen aan hun arbeidsmigranten. Bovendien komt de entree van het wooncomplex bij de provinciale weg en niet aan de Oostbuurtseweg, waar alleen een nooduitgangshek komt.

Tekst gaat door onder de foto

Arbeidsmigranten in hun kamer op een ander vorig jaar geopend wooncomplex in het Westland. - foto: Harry Stijger
Arbeidsmigranten in hun kamer op een ander vorig jaar geopend wooncomplex in het Westland. - foto: Harry Stijger

Plannen tegenhouden

Omwonenden hadden al brieven naar de gemeente gestuurd, waarin ze aankondigen zich met hand en tand te verzetten tegen de bouw. In de brieven aan het Westlandse college van B en W stellen ze ‘alle rechtsmiddelen te zullen aangrijpen om deze plannen tegen te houden’.

Wethouder Abee gaf aan dat alle argumenten die zijn gewisseld, worden meegewogen in het uiteindelijke besluit van het college in september. “Het kan zijn dat 98 procent voor is, maar als 1 procent een goed tegenargument heeft, kunnen we ook beslissen het niet te doen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.