Glas

Nieuws

AH levert jaarrond Nederlandse gangbare komkommer

Albert Heijn heeft voldoende belichte komkommerbedrijven voor jaarrond levering, maar blijft daarnaast Spaans product bijkopen. Dat maakt de supermarktketen bekend.

Door jaarrond Nederlandse komkommers aan te bieden is de logistieke keten met twee dagen verkort in de wintermaanden. Het voordeel aan versheid is belangrijk voor de keten, die werkt met vaste telers in het Beter voor de Natuur en Boer-programma.

Afzetorganisatie Oxin Growers

Eén van de teeltbedrijven die voor Albert Heijn teelt is Reijm en Zn. komkommerkwekerij BV uit Zevenhuizen. Dat bedrijf zocht in overleg met Bakker Barendrecht en afzetorganisatie Oxin Growers vorig jaar naar een locatie voor meer belichte teelt. Dat werd gevonden in Zevenhuizen. Het teeltbedrijf probeert de teelt komend jaar te vervroegen. Dit jaar kwam het bedrijf in januari in productie. Teler Jan Reijm weet dat hij met meerdere teeltbedrijven in de Albert Heijn-keten zit voor belichte teelt.

Biologische komkommer Spaans

Een woordvoerder van Albert Heijn zegt dat de Nederlandse productie in de winter niet het Spaanse product volledig vervangt. “In de winter hebben we ook nog Spaanse komkommers. Als er in de winter voldoende komkommers geteeld kunnen worden in Nederland, wordt dat op termijn wellicht anders.”

De jaarrond levering gaat in ieder geval niet op voor biologische komkommers. Daar heeft Albert Heijn Spaanse komkommer liggen tussen oktober en maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.